Rólunk/About Us

A Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klubot 11 fő alapította 2001-ben,  Horváth István egy elkötelezett kőszegi cimkegyűjtő vezetésével.

Az alapítói létszám gyorsan növekedett és némi fluktuáció után mintegy 100 tagot számlál( 2010).

Elsődleges célja – ahogy a jelmondatban is olvasható -, hogy a magyar sörkultúra emlékeit felkutassa,megőrizze, támogassa a hazai gyártókat és fóruma legyen  a sokféle sörcikkel foglalkozó hazai gyűjtőknek.Úgyszintén fontos feladat  a nemzetközi figyelem felkeltése ezen értékeink iránt.

A társaság félévente tartja rendszeres találkozóit, alkalmi programokkal kiegészítve.

A teendők között szerepel klubhíradó kibocsátása hathavonta, sörfőzdék látogatása, nemzetközi börzéken aktív részvétel, a honi termékek katalogizálása, a tagok ellátása promociós anyagokkal, s legföképp pedig : a magyar sörkultúra tárgyi emlékeinek minél teljesebb feldolgozása.

A Klub elnöke : Kovács András

Alelnök : Erdélyi Tamás

Alelnök : Bölöny József

Tiszteletbeli elnök : Horváth István

Adataink:

Megnevezés Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub Egyesület
Székhely 1024 Budapest Lövőház u.22.
Besorolás Szabadidős és hobbitevékenység
Cél szerinti leírás A magyar sörkultúra tárgyi emlékeinek fölkutatása,megőrzése, a hazai sörgyártás történelmi feldolgozása, a mai sörfőzdék erkölcsi támogatása, tárgyi emlékeik összegyűjtése, katalogizálása.
Adószám: 18737644-1-41                                                         számlaszám: OTP 11702043-21136926

6 Responses to Rólunk/About Us

 1. Kunstár János

  Tisztelt Klub!

  Szeretnék a klub tagja lenni. Mi a teendőm?

  Üdv.: Mustar

 2. Tóth József

  Tisztelt Címzett!

  Szeretnék jelentkezni a Sör cikk gyűjtő klubba. 4.éve gyűjtöm a dobozos ,üveges söröket valamint sörös korsókat
  . Maradok tisztelettel: Tóth József
  9730 Kőszeg,Röti völgyi u.32

  • andras.kovacs

   Kedves József !

   Elnézést kérek a kései válaszért, de üzeneted furcsa mód a klub honlapjának “Rólunk”-bemutatkozó oldalára került.
   Örülünk jelentkezésednek, köztünk a helyed ! A klubtagsághoz az adatlapunk kitöltése és az éi 2000 Ft tagdíj megküldése szükséges. Ennek fejében részt vehetsz rendezvényeinken, kedvezményesen kaphatsz relikviákat, sörcikkeket, támogatást közös utazásunkhoz, stb. Általában kéthavonta szervezetten találkozunk, közte spontán helyi szerveződésekkel.
   Ha megadod email, vagy facebook-címedet, akkor elküldöm az adatlapot, amit ugyanúgy e-mal mellékleteként küldhetsz vissza. tagdíj utalásáról majd ez után.
   Bár már az utolsó illanatban vagyunk, de épp most szombaton, 4.13.-án lesz tavaszi nemzetközi találkozónk Bp.-en (részltek e honlap események-menüjében), ha valami csoda folytán tudnál oda jönni….

   Üdvözlettel:

   Kovács András
   elnök
   andraskovacs50@gmail.com
   http://www.facebook.com/andras.kovacs.5602

 3. Csorja Gyorgy

  Jo napot!
  Erdeklodni szeretnek egy muzeum szamara, hogy nem-e tudnanak segiteni Burger Albert marosvasarhelyi sorgyaros termekeinek a felkutatasaban? 1935 korul elt illetve mukodott a gyar. Barmilyen targy erdekelne ami a sorgyaroshoz vagy a sorgyarhoz kotheto Koszonom

 4. Mészáros Csaba

  Tisztelt Klub!

  Érdeklődnék, hogy lehet csatlakozni a klubhoz. Jómagam sörös üvegeket gyűjtök Mosonmagyaróváron.
  Válaszuk előre is köszönöm!
  Szép Napot!

  • andras.kovacs

   Kedves Csaba !

   Örülünk jelentkezésednek. A belépéshez a mellékelt adatlap kitöltése, visszajuttatása (elektronikusan, vagy személyesen) kell, valamint évi 2000 forint megfizetése, továbbá az alapszabályunk elfogadása. cserében ingyen részt vehetsz rendezvényeink (az éves terv a honlapunkon), kapsz az alkalmi sörös cuccainkból (klubos címke, ,hűtőmágnes, stb.), és kedvezményesen vehetsz klubos pólónkból. Legközelebbi eseményünk az április 7.-i nemzetközi találkozó lesz, a tagság ilyenkor fizeti a tagdíjat. Az alkalmi eseményekről, hírekről, csere-vétel lehetőségéről a facebook-oldalunkon olvashatsz (www.facebook.com/sorcikk/), továbbá ugyanott a SÖRCIKK(csere,vétel,eladás) oldalon.
   Sok sikert kívánok, üdvözlettel:

   Kovács András
   elnök

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>